RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Суду поднесена исправљена оптужница против Мике Алексића

Више јавно тужилаштво у Београду поднијело је данас суду исправљену оптужницу против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића (68) због више силовања и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Портпапаролка тужилаштва Ивана Ракочевић прецизирала је да је правна квалификација кривичних дела у исправљеној оптужници остала иста.

Оптужница је била суду поднесена 21. априла, али је Виши суд неколико дана касније вратио тужилаштву оптужницу на исправку, пошто је испитивао формалну исправност оптужнице, односно да ли је прописно састављена.

Сада ће суд поново испитати формалну исправност оптужнице, и ако утврди да је у реду, према Законику о кривичном поступку прослиједиће је окривљеном и његовим адвокатима на одговор.

Након тога приступиће утврђивању да ли има мјеста потврђивању оптужнице.

Алексић се терети да је силовао и полно узнемиравао укупно седам полазница те школе и налази се у притвору.

Оптужницом се терети за извршење два продужена кривична дјела силовања, два кривична дјела силовања, једно продужено кривично дјело недозвољених полних радњи и четири кривична дјела дјела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених.

Истрага против Алексића спроведена је због 19 кривичних дјела на штету девет полазница његове школе глуме од 2008. до 2020. године, али је оптужен за девет кривичних дјела.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић, која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Једна од дјевојака је у вријеме напаствовања била малољетна, док су остале тврдиле да их је нападао и док су биле малољетне и након пунољетства.

За кривично дјело полно узнемиравање запријећена је новчана казна или затвор до шест мјесеци, а уколико је учињено према малољетном лицу, учинилац ће бити кажњен затвором од три мјесеца до три године.

За силовање су, у зависности од начина извршења, предвиођене различите казне, од најмање двије до 10 година, пет до 12 година, а за силовање малољетница пет до 15 година.

Милена Радуловић је Алексића прва пријавила полицији у јануару, након чега је он ухапшен и од тада се налази у притвору, а убрзо су се и друге дјевојке осмјелиле да га пријаве.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srbija: Potvrđena optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića

Radio Brčko

Osnovni sud Brčko: Nastavak akcije CER

Radio Brčko

Sud u Australiji proglasio medije odgovornim za komentare čitatelja na Fejsbuku

Radio Brčko