RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković uzeo šesti Wimbledon i 20. grand slam naslov

U finalu Wimbledona prvi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio je Talijana Mattea Berrettinija 3:1 u setovima – 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3 po setovima.

Nakon što je u prvom setu propustio vodstvo 5-2 i prepustio set Berrettiniju, Đoković je ubacio u brzinu više i sljedeća tri seta riješio u svoju korist.

Bio je to 30. nastup Novaka Đokovića u finalu nekog grand slam turnira (sedmi u Wimbledonu) i ukupno 20. grand slam naslov (šesti u Wimbledonu), po čemu se srpski tenisač izjednačio s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Već u rujnu Đoković će imati prigodu preskočiti Federera i Nadala, ako osvojio posljednji grand slam sezone US Open. Đoković ujedno ima priliku postati prvi tenisač nakon Rod Lavera 1969. godine koji je u kalendarskoj godini osvojio sva četiri grand slama.

Za 25-godišnjeg Berrettinija to je bio prvi nastup u finalu nekog od četiri najveća svjetska teniska turnira.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Đoković produžio ugovor s Lacosteom, trebalo bi da zaradi minimalno 40 miliona eura

Radio Brčko

Đoković: Moramo da radimo na budućnosti srpskog tenisa

Radio Brčko

Новак Ђоковић проговорио о учешћу на УС Опену

Radio Brčko