RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Novak Đoković – osvajač sedme titule Australijan opena, pokorio Nadala u sva tri seta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je sedmu titulu Australijan opena savladavši Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:2, 6:3.

Ovo je srpskom igraču 15. Grend slem u karijeri i treći uzastopno, pa će u Parizu moći da ponovi uspjeh iz 2016. kada je u istom trenutku držao sve najveće pehare u svom vlasništvu.

Protiv današnjeg rivala poveo je 28-25 u pobedama u najvećem teniskom rivalstvu svih vremena i stigao na samo dva trofeja manje od Nadala. Ispred njih je samo Rodžer Federer sa 20 osvojenih Slemova.

Prvi set na “Rod Lejver areni” počeo je kako su to naši navijači mogli da požele – sjajnom igrom Srbina i brejkom na startu. Đoković je “plesao” na terenu, raznovrsnom igrom razoružao protivnika i unio mu nesigurnost.

Španac je često griješio iz forhenda, a Novak furioznom igrom i servisima održavao prednost. Prvi poen u gemovima u kojima je imao početni udarac izgubio je tek u devetom gemu kada je odservirao za 1-0.

“Bik sa Maljorke” je nešto sigurnije otvorio drugi dio igre, ali je pod pritiskom nevjerovatnih riterna rivala popustio u petom gemu. Prvi igrač planete je napravio brejk i onda uspio da neokrznut izađe iz sljedećeg gema, kada je Rafa prvi put zaprijetio.

Ipak, nije mu Đoković dozvolio ni brejk šanse, a onda furioznom serijom završio i drugi set.

Pobjedniku će osim 2.000 ATP bodova pripasti ček i na 4.100.000 australijskih dolara, što je nešto više od 2,5 miliona evra.

– Moram da čestitam Novaku na nevjerovatnom nivou tenisa koji je pokazao ovdje. Možda i ovo nije bio moj dan – rekao je Nadal poslije meča.

U Đokovićevoj loži se, uz stručni štab, našao i Dejan Stanković, nekadašnji fudbalski as, a sada savjetnik predsjednika UEFA, Aleksandera Čeferina, ali i Ivan Ivanović, voditelj i dobar Novakov prijatelj.

Izvor: www.srpskacafe.com

Foto: Twiter/AO

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rafael Nadal osvojio Australian Open i postao najuspješniji teniser u historiji

Radio Brčko

Đoković diskvalifikovan sa US Opena zbog toga što je nenamjerno pogodio lopticom sudiju u grlo (Video)

Radio Brčko

Аустралијски министар за имиграцију разматра да ли да укине визу Ђоковићу

Radio Brčko