RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Amila Bećirović – jedina reprezentativka BiH na seniorskom svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici

Gimnastičarka Amila Bećirović iz Tuzle danas će stajati rame uz rame na smotri s najboljim gimnastičarkama svijeta u Španjolskoj gdje se održava svjetsko natjecanje u ritmičkoj gimnastici. Jedina je predstavnica Bosne i Hercegovine, među 230 natjecateljica iz 62 zemlje svijeta.

АМILА BЕĆIRОVIĆ, sеniоrski rеprеzеntаtivac BiH u ritmičkој gimnаstici

“Veoma ponosna, sretna i zadovoljna što se sav ovaj trud iz mojih prethodnih godina treniranja, nastupanja isplatio na ova svjetska i europska prvenstva.”

SVIТLАNА ТINjIĆ, trеnеr Rеprеzеntаciје BiH u ritmičkој gimnаstici

“Meni je drago da se Amila Bećirović plasirala na ovo svjetsko prvenstvo s jako dobrim rezultatom. Ona je već imala učešće na tri europska prvenstva i sada drugo svjetsko prvenstvo.”

Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva 4 rekvizita, što predstavlja poseban izazov, a zato je posebno zahvalna fizioterapeutima koji su je, unatoč ozljedama, pripremili da bez bolova ode u Španjolsku na ovo svjetsko natjecanje.

АМILА BЕĆIRОVIĆ

“Ja ću se stvarno potruditi da sve svoje vježbe uradim bez greški i precizno. Tako da, ko zna. Ja sam dostigla dosta tih vrhova, ako tako mogu reći. Ali naravno ja ću se potruditi da i u narednim godinama idem na svjetska prvenstva, da idem na europska prvenstva.”

Amila Bećirović ima šesnaest godina, učenica je Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli. Amila je istinska veleposlanica Bosne i Hercegovine, jer bilo gdje da je u svijetu, u bilo kojoj velesili ritmičke gimnastike, ona svojim radom, trudom i zalaganjem predstavlja svoju zemlju kao vrhunsku. Međutim, priznaje teško bi sve uspjela sama bez trenerice Svitlane Tinjić.

Mislim da mi je ona dosta pomogla. Naravno, bez nje ne bih nastupala na takmičenjima ovog ranga. Mi idemo kao nekom vrhu u ritmičkoj gimnastici i kao što je moja trenerica rekla, dobijamo velike pohvale. To je stvarno neka kruna za sav naš rad.”

SVIТLАNА ТINjIĆ, trеnеr Rеprеzеntаciје BiH u ritmičkој gimnаstici

“Amila je stvarno jedan ambasador naše države i pokazuje kako gimnastika u BiH napreduje, jer na svakom takmičenju Amila dobija sve veće i veće ocjene, tako da sam stvarno sretna i zadovoljna da imam takvu takmičarku. Ja sam ponosna stvarno što imam tako dobru takmičarku. Smatram da je Amila Bećirović najbolja u Bosni I Hercegovini s pravom predstavlja našu državu na ovom svjetskom prvenstvu.”

АМILА BЕĆIRОVIĆ

“Koliko god ja imala tog nekog novog iskustva uvijek je super ići na nova takmičenja i stvarati nove uspomene, stvarati neka nova prijateljstva. Ja sam veoma sretna što sam se kvalificirala na svjetsko seniorsko prvenstvo i što BiH predstavljam kao jedina seniorka naše države.”

Izvor/foto:bhrt

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Futsaleri BiH protiv Španije počinju historijski nastup na EP-u

Radio Brčko

Atletičarima brčanskog KROSA – dva treća mjesta na Prvenstvu BiH

Admir Kadrić

Nakon utrke u Torunu imao sam osjećaj da mogu do rekorda u Madridu

Radio Brčko