RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčanski kajakaši osposobljavaju sebi teretanu – prva faza završena!

Sportisti okupljeni oko Kajak kanu kluba „Haris Suljić“ prethodnog vikenda počeli su da koriste sopstvenu teretanu u prostorijama Kluba na Ficibajru.

– Ne zavisimo više od školskih sala u zimskom periodu.Uložili smo malo vremena i napora te blizu 20 hiljada KM pa sad,u vlastitom prostoru možemo da radimo cijelu zimu,- kaže prof dr Miroslav Gavrić, predsjednik KKK „Haris Suljić“Brčko distrikta BiH, istovremeno i predsjednik Kajak kanu saveza BiH. – Teretana nam omogućava rad i u vrijeme kada ne možemo na rijeku.Zato ćemo moći da se pripremamo svih 365 dana,-kaže Alen Zahirović,trener u Klubu ali i selektor Reprezentacije BiH. – Petnaest minuta na ergometru je naporno i teže je nego u čamcu.Ono što je lakše,ne možete se izvrnuti na ergometru…, komentariše rad na trenažeru Boris Knebl, ambiciozni kajakaš sa zapaženim rezultatima iz 2014.godine. Da je malo teže na ergometru skoro se potpuno slaže sa Borisom Isaura Šadić,koja će da bljesne,kako reče, u ovoj godini.

– Nije potrebna tolika ravnoteža kao u čamcu ali,ipak je teže na ergometru.Važno je da možemo vježbati i ostati u top formi i preko zime,-kaže trostruki šampion BiH Armela Zahirović koja nas je u prošloj godini obradovala plasmanom u polufinale na Olimpijskim nadama u Češkoj.

U prvoj fazi teretana-fitnes sala je opremljena sa 3 trenažera za veslanje na suvom za kajak i nekoliko drugih sprava. U drugoj fazi, višestruki šampion BiH očekuje pomoć Vlade Brčko distrikta kako bi opremili teretanu sa trenažerima i za kanu te ostalim neophodnim rekvizitima koji će omogućiti da se realizuju ozbiljni planovi za postizanje vrhunskih rezultata i na međunarodnom planu.

Svečano otvaranje teretane,odnosno fitnes sale planirano je za godišnjicu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kajakašku regatu “Savski cvijet 2107” osvojili domaćini

Admir Kadrić

Gradonačelnik primio osnivače Kajak kanu kluba „Zaveslaj“ Brčko

Admir Kadrić

Лејла Јукић на Европском првенству у Њемачкој брани боје БиХ

Admir Kadrić