RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

MOGU JA I BOLJE – kaže Velibor Marinković četvrti kanu svijeta

Četvrti na Svjetskom prvenstvu u kanu-maratonu, Velibor Marinković vratio se juče u svoj grad u svoju zemlju iz Amerike gdje je zasjenio američke favorite Zakeri Gaja i Gevin Rosa.

Veliborovi prijatelji, poznanici, komšije, sportisti Brčkog i kolege iz tek osnovanog Kajak-kanu kluba „ZAVESLAJ“ Brčko na Ficibajru su organizovali doček uz tradicionalni brčanski kotlić i roštilj te čestitali brčanskom kanuisti koji je pod zastavom BiH osvojio četvrto mjesto na svijetu.

– Prvi dan nisam ni sam vjerovao da sam stigao tako visoko u jakoj konkurenciji,-kaže Velibor koga su juče po Ficibajru prijatelji prebacivali iz zagrljaja u zagrljaj. – Najviše sam zahvalan onima koji su pomogli da realizujem dobar rezultat. Moj glavni motivator u Oklahomi bio je Brčak Isak Gaši a mnogo mi je pomogao gospodin Šon, američki takmičar,zatim, Gašijev prijatelj iz Danske Bob Dokedal,nekadašnji svjetski prvak; moj prijatelj iz Kanade Dag Galeri,koji mi je donosio vodu u toku maratona, u stvari on je bio tim-lider,činili smo tim, pošto nisam tamo imao ni trenera ni drugih pratilaca; zahvalan sam i prijateljima u „Drini“ zvorničkoj koji su mi pomogli oko prijave za Svjetsko prvenstvo; Predragu Kolaru,Zoranu Rađenu…mom novom klubu “Zaveslaj” Brčko, roditeljima, braći…ne mogu se baš svi nabrojati…Ali, zato, mogu ja i bolje, i više!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kajakašku regatu “Savski cvijet 2107” osvojili domaćini

Admir Kadrić

Brčanski kajakaši osposobljavaju sebi teretanu – prva faza završena!

Admir Kadrić

Брчаци други на Међународној регати а први у Премијер лиги

Admir Kadrić