BrčkoSport

Gradonačelnik primio osnivače Kajak kanu kluba „Zaveslaj“ Brčko

Na sportskom nebu Brčko distrikta BiH ovih dana se pojavio još jedan sportski kolektiv: Kajak kanu klub „Zaveslaj“. Osnovali su ga Ismar Klebić, Zoran Rađen i Đorđe Tomičić.

Sa idejama i ciljevima novoosnovanog kluba te sa tekućim poteškoćama sa kojima se susreću na početku, osnivači, kojima se pridružio i Jasmin Klebić,višestruki prvak BiH, su upoznali Gradonačelnika na prijemu koji je nedavno organizovan u gradskoj Vijećnici. Iznenađen podatkom da Kajak Kanu Klub “Zaveslaj Brčko” Brčko distrikt BiH  već broji 30 članova od kojih je polovina iskusna u ovom sportu, i ima zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni, Gradonačelnik je istakao da od ovog kluba očekuje veliki uspjeh, i nada se da će Vlada Brčko distrikta pomoći Klubu u rješavanju takućih problema ( korištenje zemljišta, objekat, oprema itd).

– To što osnivanje Kluba Gradonačelnik smatra pozitivnim korakom za razvitak sporta u Brčkom, za nas predstavlja ohrabrenje i podstrek da ostvarimo svoje ciljeve,- kaže Zoran Rađen,mladi biolog,višestruki prvak BiH,reprezentativac već devet godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button