RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković i dalje najbolji igrač svijeta

Srbijanski teniser Novak Đoković i dalje je najbolji igrač svijeta, a na vrhu ATP rang ljestvice započeo je 336. sedmicu.

Nije bilo nikakvih promijena uoči US opena i Novak je ostao na čelu sa 11.113 bodova. Iza njega su predstavnici tzv. mlađe generacije – Danil Medvjedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Rus ima 9.980, Grk 8.350, a Njemac 8.240 poena i nalaze se ispred Španca Rafaela Nadala, koji je završio sezonu.

Nadala očekuje pad na ljestvici nakon posljednjeg Grand slama u sezoni i on će za dvije nedelje biti osmi igrač svijeta.

Dominik Tiem, koji takođet ne igra u Njujorku, trenutno je šesti, Andrej Rubljov sedmi, dok je Mateo Beretini osmi.

Rodžer Federer je deveti na ljestvici, a Top 10 teniser je još samo Denis Šapovalov.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Новак Ђоковић послије двије године од данас поново први тенисер свијета

Radio Brčko

Милион људи без струје у Калифорнији

Radio Brčko

Novi Zeland ima najpovoljniju poslovnu regulativu, a BiH je na 89. mjestu

Radio Brčko