RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ибрахимовић подржао Ђоковића против обавезне вакцинације

Шведски фудбалер Златан Ибрахимовић назвао је обавезну вакцинацију проблематичном, након што је његовом пријатељу и најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, који није вакцинисан, онемогућено да учествује Отвореном првенству Аустралије и наређено да напусти земљу.

“Не треба да вас тјерају да се вакцинишете да бисте могли да радите. Вакцинисање из здравствених разлога није исто што и примање вакцине за турнир у тенису”, изјавио је Ибрахимовић.

Ибрахимовић је нагласио да је вакцинисан, али да то није учинио да би играо фудбал, јавио је шведски јавни медијски сервис СТВ.

“Човјек који прими вакцину чини то јер вјерује да је ефикасна против заразе. Ја сам се вакцинисао јер сматрам да ме вакцина штити, а не да бих могао да играм фудбал. То су двије различите ствари”, рекао је Ибрахимовић.

Ибрахимовић је рођен у Шведској, његов отац је поријеклом из БиХ, а мајка из Хрватске. Он и Ђоковић су приватно пријатељи и годинама су виђани како се друже, подсјећа “Спутњик”.

Шведски фудбалер један је од најбољих голгетера своје генерације, један од фудбалера са највише признања и један од најбољих играча репрезентације Шведске, упркос спекулацијама да је његова каријера на заласку.

Ђоковић, који важи за “најпознатијег противника вакцина у свијету”, првобитно је добио медицинско изузеће за учествовање на Аустралијен опену раније овог мјесеца, али му је након судског процеса укинута виза и депортован је из земље.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom od posljedica virusa korona preminule tri osobe, a registrovano 30 novih slučajeva zaraze

Radio Brčko

U Brčkom danas jedan novozaraženi virusom korona

Radio Brčko

Koronavirus u Brčkom: Preminule tri osobe, a registrovano 6 novih slučajeva zaraze

Radio Brčko