RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Premijer liga BiH: Poraz Lavica od ŽKK RMU Banovići

Početak druge polusezone, odnosno 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u košarci za žene, za brčanske Lavice počeo je porazom.

Bolja je bila ekipa Ženskog košarkaškog kluba “RMU Banovići”, koja je KK “Lavove” savladala rezultatom: LAVOVI 65 – RMU BANOVIĆI 72 (22:20, 18:24, 13:17,12:11).

“Početak utakmice obilježila je bolja igra naših djevojaka, međutim pad u igri tokom druge četvrtine sa dosta izgubljenih lopti i promašenih zicera, doveo je do rezultatskog preokreta gošći, koje su tu prednost uvećale boljom igrom u trećem periodu”, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

“Krajem četvrte četvrtine bili smo blizu rezultatskog preokreta, ali, nažalost, nedostatak koncentracije naših djevojaka gošće su iskoristile i utakmicu mirno privele kraju. Čestitamo im na pobjedi, a ujedno se zahvaljujemo publici na velikoj podršci. Nama sada predstoji priprema za narednu utakmicu protiv ekipe Feniksa iz Banjaluke”, izjavio je trener Aleksandar Bližnjaković.

Najbolji igrač susreta bila je kapiten Lavova Milica Đokić kojoj su nedostajale dvije asistencije da upiše novi tripl dabl. Postigla je 20 poena, ostvarila 11 skokova i 8 asistencija za ukupan indeks korisnosti 21.

Dvocifrene su bile i Ajla Lević sa 13 i Ines Babić sa 11 postignutih poena.

Naredni meč Lavice igraju u Banjaluci 22. januara 2022. godine u okviru 13. kola protiv domaće ekipe OKK “Feniks”. Utakmica će biti odigrana u dvorani “Obilićevo” sa početkom u 16:30h.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Novo izdanje Lavica okrunjeno pobjedom

Radio Brčko

Tri brčanske pobjede u četrnaestom kolu

Radio Brčko

KK “Lavovi” Brčko – Polufinalni turnir Prvenstva BiH za juniorke igra se u subotu u Brčkom

Radio Brčko