RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Karišik, Babić i Halilović potpisale nove dvogodišnje ugovore sa KK „Lavovi“

Iva Karišik iz Bijelog Polja (Crna Gora), Ines Babić iz Viteza i Mirela Halilović iz Brčkog i naredne dvije sezone nastupaće za premijerligaša Košarkaški klub „Lavovi“ iz Brčkog.

One su juče, u prostorijama kluba, potpisale nove dvogodišnje ugovore. Sve tri su u dosadašnjem dijelu tekuće sezone imale dvocifren poenterski učinak u prosjeku, a sigurno je da ih u naredne dvije sezone očekuje još uspjeha na košarkaškom terenu.

„Jedna sezona sa Košarkaškim klubom „Lavovi“ je iza mene i na obostrano zadovoljstvo nije bilo nikakve dileme da se ta saradnja i nastavi. Itekako vidim svoj lični napredak u posljednjih godinu dana, kako u košarkaškom, igračkom, smislu, tako i psihološkom. Ekipa je do sada ostvarila rezultate koji su na zavidnom nivou, a smatram da ćemo u budućnosti napraviti i ljestvicu više. Jako mi je drago što će igračice koje su bile nosioci ove igre ostati u rosteru i to je takođe bio još jedan razlog više da ostanem ovdje i naredne dvije godine. Drago mi je što ekipa i klub imaju velike ambicije za budućnost, što takođe može pozitivno doprinijeti mojoj košarkaškoj karijeri“, kaže Ines Babić, bek u timu Lavica.

„Zadovoljna sam što će ekipa ostati u istom sastavu kao i ove sezone koju uskoro završavamo. Zadovoljna sam, naravno, i stručnim štabom i nije bilo uopšte nikakve dileme kada su mi ponudili ostanak u ekipi, da ponudu i prihvatim i ostanem ovdje i naredne dvije godine. Mnogo sam napredovala u posljednjih godinu dana, kako igrački, tako i psihološki, jer klub ulaže u naš razvoj i kao igrača, ali i kao ličnosti, te se zaista radujem novim izazovima“, kaže Mirela Halilović, koja igra na poziciji krilni centar i centar.

„Želim da se zahvalim treneru Aleksandru Bližnjakoviću i predsjedniku kluba Bošku Vukadinoviću što su mi ukazali povjerenje i za naredne dvije godine. Ja sam došla na polusezoni, a i ranije sam igrala u ovom klubu, tako da je ovo praktično moja kuća. Imali smo cilj da uđemo u Premijer ligu, pa da zadržimo status premijerligaša, sve smo to ostvarili, a sada nas čekaju novi izazovi i sigurna sam da ćemo biti spremne za to“, kaže plejmejker Iva Karišik.

Produžetkom saradnje do kraja takmičarske sezone 2023-2024. sa tri košarkašice koje su u tekućoj sezoni sa velikim uspjehom nastupale u dresu Lavova, napravljen je ogroman korak u formiranju ekipe za narednu sezonu.

“Stručni štab je prezadovoljan učinkom Mirele, Ive i Ines u aktuelnoj sezoni i nije nam preostalo ništa drugo nego da im ponudimo nastavak saradnje, što su one, na moje lično zadovoljstvo, i učinile. Aktuelna sezona je izuzetno uspješna za nas, ostvarili smo zacrtane ciljeve sa početka sezone kada je riječ o seniorskoj selekciji, a ostaje nam da to isto učinimo i sa mlađim kategorijama. Ines, Mirela i Iva su odlične košarkašice, a prije svega sjajne osobe i siguran sam da će i narednih sezona biti važne za igru našeg tima na više frontova”, izjavio je Boško Vukadinović, predsjednik Lavova.

Lavice danas igraju posljednju utakmicu ove premijerligaške sezone na gostujućem terenu u Tuzli protiv ekipe „Jedinstvo Dženex“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Košarkaški klub “Lavovi” korak bliže tituli

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Poraz hrabrih Lavica u prvom polufinalnom meču play off-a BiH

Radio Brčko

Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko : Prijem za kadetkinje u Vijećnici

Radio Brčko