RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nogometaši BiH večeras igraju protiv Ukrajine

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se u Lvivu sastaje sa selekcijom Ukrajine u osmom kolu D-grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Izabranici izbornika Ivayla Peteva uoči ovog susreta zauzimaju treće mjesto u grupi s dva boda zaostatka za Ukrajincima koji imaju i utakmicu više. Pobjedom nad Kazahstanom u gostima reprezentacija BiH vratila se potpuno u utrku za drugo mjesto a dobila je i veliko samopouzdanje pred meč koji bi mogao biti odlučujući u borbi za drugu poziciju.

Reprezentacija BiH pobjedom bi preuzela drugo mjesto i došla bi na korak do baraža. No, ni remi pa ni poraz ne znače kraj nadanja za bh. reprezentaciju s obzirom na to da u posljednja dva kola dočekuje Ukrajinu i Finsku te bi s eventualnim pobjedama u ta dva meča došla do druge pozicije.

Selektor Petev vjeruje u svoj tim i očekuje dobru utakmicu i povoljan rezultat.

– Drago mi je jer imamo harmoniju u ekipi i da se svako bori za svakog. Naravno, ima i grešaka koje moramo ispraviti, ali idemo naprijed i bolji smo iz utakmice u utakmicu. Ne kalkulišemo, skoncentrisani smo na meč i daćemo sve od sebe da pobijedimo – rekao je Petev na pres-konferenciji uoči meča s Ukrajincima.

Kapiten Edin Džeko okarakterisao je večerašnju utakmicu kao najvažniju u kvalifikacijama.

– Nakon pobjede u Kazahstanu šanse su nam veće i otvorili smo sebi put ka drugom mjestu u grupi. Ipak, ključne su posljednje tri utakmice gdje igramo sa direktnim konkurentima, Ukrajinom i Finskom. Ovaj susret s Ukrajinom je najvažniji do sada. Fali nam dosta bitnih igrača. Međutim, pokazali smo u Kazahstanu, gdje nije lako igrati, da smo dobra ekipa. Smatram da je to zajedništvo naš glavni adut – rekao je Džeko.

Ovo će biti prvi međusobni susret ova dva nacionalna tima.

Meč, koji počinje u 20 sati i 45 minuta sudit će Nijemac Felix Zwayer, s pomoćnicima Marcom Achmüllerom i Christianom Dietzom. Četvrti sudac je Sven Jablonski, dok su VAR sudije Bastian Dankert (glavni) i Jan Seidel (asistent).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zasjedala Skupština Nogometnog saveza Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić

Hadžiahmetović: Bilo je teško, moramo biti zadovoljni bodom

Radio Brčko

Први пут у повијести утакмице свјетског првенства судит ће и жене

Radio Brčko