RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Novak Đoković će biti prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković biće prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu /Australijan open/, saopštili su organizatori.

Prvi grend slem sezone počinje u ponedjeljak, 17. januara, a organizatori su zvanično potvrdili po 32 igrača nosioca u obje konkurencije.

Iza Đokovića slijede Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, a šesti nosilac je Rafael Nadal.

U konkurenciji teniserki prva je Ešli Barti, ispred Arine Sabalenke, Garbinje Muguruse, Barbore Krejčikove, Marije Sakari i Anet Kontavejt.

Zvaničan žrijeb za ovo prvenstvo zakazan je za četvrtak, 13. januar, za 9.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pripremu za ovogodišnji turnir obilježilo je zadržavanje Novaka Đokovića u pritvorskom karantinu zbog navodnog kršenja epidemioloških mjera države domaćina, čije su mu vlasti prethodno odobrile vizu na osnovu dokumentacije koju je dostavio.

Sud u Melburnu juče je oslobodio Đokovića, koji je bio u imigracionom pritvoru zbog pravila o pandemiji kovid 19. On je odmah izašao na teniski teren i priprema se za predstojeći turnir.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Најмање седам мртвих у великом невремену у Аустралији

Radio Brčko

Australija: Poplave izbacile krokodile i zmije na ulice i u dvorišta

Radio Brčko

Australijanac osvojio džekpot nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima

Radio Brčko