Brčko

MZ Palanka: Novo izvorište vode u fazi iskopa

Faza iskopa novog izvorišta pitkom vodom u mjesnoj zajednici Palanka bliži se kraju, te će tamošnji stanovnici uz pomoć, već postojećeg rezervoara, imati vlasititu vodu. Potvrdio je to za “Radio Brčko” predsjednik mjesne zajednice Emir Lejlić.

Lejlić je napomenuo da će time biti trajno riješeno pitanje vodoopskrbe na ovom području, a nakon čega će se postupno rješavati i drugi instrastrukturni problemi. Jedan od njih je rasvjeta, koje uopće nema na pravcu Novi put, odnosno na ulazu u naselju između Brke i Gornjeg Rahića, gdje je velika koncentracija pješaka, posebno školaraca.

Emir Lejlić

“Zadnjih nekoliko godina se malo radi po pitanju kapitalnih sredstava, koja su izdvojena, međutim administracija koči realizaciju tih projekata. Za nas je jako važan projekt asfaltiranja ceste Palanka – Brka, gdje je od MZ Brka urađeno 600 metara. Ove godine ili eventualno na proljeća bi se trebalo krenuti s aflatiranjem još jedne ceste u duljini od 500 do 600 metara, a potom i druge koja je trenutno u procesu eksproprijacije izrade projektne dokumentacije”, istaknuo je Lejlić, te dodao je za nastavak izgradnje ceste Palanka – Brka osigurano oko 95.000 KM u kapitalnom proračuna.

Rezervoar vode

Mjesna zajednica Palanka trenutno broji 1.200 stanovnika, od kojih je polovica u inozemstvu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button