RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odigrana druga utakmica polufinala Play off u Orašju: HOK “Domaljevac” – OK “Mladost” 0 : 3

U sportskoj dvorani „Fra Martina Nedića“ u Orašju su odigrali drugu utakmicu polufinala Play off “Domaljevac” i “Mladost” iz Brčkog 0 : 3 po setovima: 27 : 29, 20 : 25 i 18 : 25. Susret je trajao 86 minuta. U prvom setu koji je trajao 33 minute rovovska borba u kojoj je rezultat bio izjednačen 19 puta.

Važan set za Brčake koji je bio vjetar u leđa i onako raspoloženoj ekipi “Mladosti”. U naredna dva sigurnom i mudrom igrom do pobjede 0 : 3. Trener Zlatko Ivić o igri svoje momčadi kaže: „Nakon prvog seta koji je otišao na stranu “Mladosti” naša se igra raspala u svim elementima igre od prijema do igre u polju. “Mladost” je bila puno kvalitetnija u drugom i trećem setu. Mi smo išli na individualnu igru Nemanje i Stanislava. Protivnik nas je pročitao. Idemo na „majstoricu“ u Brčko.

Trener Branko Mišić ističe: „Utakmicu smo odigrali na vrhunskom nivou. “Domaljevac” je prvi set pokušao najbolje što može, a taj set im je presudio. Mi smo do kraja bili pravi. Svako naše gostovanje kod Domaljevca je jako dobro. Mislim da ni u jednoj dvorani BiH nema atmosfere kao u Orašju. Sve pohvale ekipi Domaljevca.“

Asmir Hukičević, igrač “Mladosti” i najbolji poenter ekipe sa 14, dok je Andrija Divljan postigao 13 poena. Asmir kaže: „Što smo željeli to smo i ostvarili u Orašju. U ovakvoj atmosferi je lijepo igrati, a još ljepše pobIjediti.“

  Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pripreme OK „Mladost“ Brčko: Vidović-Delić-Vojak nova pojačanja „Mladosti“

Radio Brčko

Zagrebačka Mladost pobijedila brčansku

Radio Brčko

Brčko: MOK „Jedinstvo“ Brčko – HOK „Domaljevac“ 2 : 3

Radio Brčko