RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Bh. državljani će moći u Sloveniju s negativnim testom, ali samo ako je načinjen u EU

Državljani Bosne i Hercegovine će od ponedjeljka moći putovati u Sloveniju bez obveze 10-dnevne karantene ukoliko sa sobom imaju negativan PCR test na koronavirus, a koji je urađen u nekoj od država EU.

Ovo je dogovoreno na današnjoj sjednici Vlade Republike Slovenije, a u sklopu liberalizacije putovanja za državljane zemalja sa tzv. narančaste i crvene liste. S obzirom na to da je Bosna i Hercegovina na crvenoj listi.

“Osoba koja uđe u Sloveniju i ima prebivalište u državama s crvene ili narančaste liste ili dolazi iz tih zemalja, bit će u karanteni u razdoblju od deset dana zbog mogućnosti infekcije koronavirusom. Ipak, karantena neće biti naređena ukoliko osoba pokaže negativan test u vrijeme prelaska granice. Test ne smije biti stariji od 48 sati i mora biti izvršen u zemlji EU ili zemlji Šengena”, kažu iz Vlade Republike Slovenije.

Izuzeci u ovom novom pravilu službene Ljubljane su prijavljeni radnici, prijevoznici robe, putnici u tranzitu i slično.

Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine.

Izvor: Klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Нова ковид правила за улазак у Швајцарску

Radio Brčko

Brčko: Smanjuje se broj pacijenata u Kovid odjeljenjima

Radio Brčko

Више од милион Аустријанаца мораће да се вакцинише

Radio Brčko