RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiSport

Osmogodišnji Slobodan Pištalović igrao na prvoj šahovskoj tabli Evrope

Na Evropskom prvenstvu u šahu za mlade, koje je održano u Poreču, Slobodan Pištalović, osmogodišnji šahista Šahovske škole „Velemajstor“ iz Brčkog, zauzeo je 22-go mjesto. Bilo je to u konkurenciji 67 njegovih vršnjaka iz cijele Evrope i preko 800 mladih šahista starog kontinenta.Pištalović je ostvario pet pobjeda nad šahistima iz Slovenije, Finske, Ukrajine, Armenije i Bugarske dok je pretrpio četiri poraza: od šahista iz Rusije, Azerbejdžana, Jermenije i Francuske. U četvrtom kolu mladi Brčak je igrao na prvoj tabli Evropskog prvenstva što prije njega nije doživio niko iz Bosne i Hercegovine.

Slobodanov trener Sandro Marko-Mikanović,osnivač Šahovske škole „Velemajstor“ kaže da će do kraja godine Pištalović,zajedno sa ostalim takmičarima Velemajstora nastupiti na četiri velika takmičenja u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Оснивач шаховске школе„Велемајстор“ освојио турнир у Бања Луци

Admir Kadrić

Brčanski šahista Sandro Mikanović sve bliži tituli FIDE-majstora

Admir Kadrić

Шахисти брчанског „Велемајстора“ освојили КУП Републике Српске

Admir Kadrić