RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Повољан жријеб за Ђоковића у Риму

Изгледа да је жријеб био повољан за србијанског тенисера Новака Ђоковића који ће у другом колу Мастерса у Риму играти против бољег из меча Луке Ван Ашеа из Француске или Мартина Ечеверије из Аргентине.

Ђоковић је за длаку задржао прво мјесто на АТП листи након Мадрид Опена, али ће вјероватно изгубити позицију од Карлоса Алкараза након Италиан Опена.

22-струки Гренд слем првак, који је изгубио 360 бодова након што је пропустио турнир Мастерс 1000 у главном граду Шпаније због повриједе лакта, сада има само пет бодова предности у односу на 20-годишњег Шпанца.

Алкараз остаје на 6.770 бодова након тријумфа у три сета над Жан-Ленардом Струфом у неђељу, чиме је одбранио наслов на Мадрид Опену.

Побједник УС Опена ће, међутим, узурпирати тенисера како би претендовао на мјесто број 1 на свијету ако се такмичи на Италиан Опену, који почиње ове седмице.

Алкараз, који ће дебитовати у Риму, добиће 10 бодова чак и ако изгуби свој први меч на Форо Италико, док Ђоковић не може добити бодове након што је освојио наслов 2022. године. Ђоковић може остати на првом мјесту само ако се Алкараз повуче с турнира и он брани своју римску круну.

Једино помјерање у првих 10 на мушкој листи види се ако би се Тејлор Фриц и Феликс Оже-Алијасим замијенили за мјеста. Американац је добио 90 бодова након што је стигао до шеснаестине финала у Мадриду, док је Канађанин изгубио 170 бодова након испадања у другом колу.

Извор: БХРТ/Агенције (М.М.)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novak Đoković ponovo uhapšen u Melburnu?

Radio Brčko

Australija: Nakon poništenja odluke o ukidanju vize, Đoković izašao iz hotelske izolacije i odradio prvi trening

Radio Brčko

Новак Ђоковић проговорио о учешћу на УС Опену

Radio Brčko