RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Selektor Stevan Ljubičić na širi spisak za početak priprema za nastup na EP-u stavio 28 odbojkašica

Selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić objavio je širi spisak od 28 odbojkašica za početak priprema za nastup na Europskom prvenstvu, koje se ove godine igra od 15. augusta do 3. septembra u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.

Na spisku se nalaze i Edina Begić i Edina Selimović, dvije iskusne igračice koje tokom maja i juna nisu nastupile u ovogodišnjem izdanju Zlatne lige CEV-a, u kojoj su naše podmlađene odbojkašice po dva puta poražene od Belgije i Švedske.

Pripreme bi, a prema najavi po završetku Zlatne lige CEV-a, trebale biti održane u Zenici, ali prilikom objave ovog spiska na stranici Odbojkaškog saveza BiH nije preciziran tačan termin početka priprema, ali će to najvjerovatnije biti oko 10. jula.

Naša će reprezentacija na ovogodišnjem EP-u, na kojem će nastupiti 24 selekcije, igrati u grupi B čiji će domaćin biti Italija, u kojoj se još nalaze i selekcije domaćina, Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Švicarske. U narednu fazu plasirat će se po četiri prvoplasirane selekcije iz četiri grupe, a četvrtfinalni mečevi igrat će se u Italiji i Belgiji. Oba polufinala i utakmice za medalje igrat će se u Belgiji.

Prvi protivnik bit će nam Švicarska (16. augusta), zatim Bugarska (17.) i Hrvatska (18.) u Monci te Rumunija (21.) i Italija (22.) u Torinu. Grupna faza završava 24. augusta, a prvenstvo se, inače, otvara 15. augusta utakmicom naše grupe između Italije i Rumunije.

Na spisku su imena sljedećih igračica: Milana Božić, Dragana Stevanović, Sanja Vojnović, Irena Vukoje (tehničar), Dajana Bošković, Duška Kenjalo, Nataša Pavlović, Bojana Ambulija, Nina Đukić (korektor), Anđelka Radišković, Edina Begić, Iman Isanović, Jovana Biberdžić, Amina Buljubašić, Zara Rendić, Katarina Popić, Ana Zekić (primač servisa), Ajla Paradžik, Sara Marković, Ana Terzić, Ema Klopić, Maja Lasić, Merima Hadžić, Edina Selimović (srednji bloker), Milica Ivković, Jelena Šakotić, Dora Brašnić i Meliha Musić (libero).

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Amerikanka Michaela Stanton na dvije utakmice postigla 53 koša

Radio Brčko

U BiH 93,8 odsto žena samostalno obavlja sve kućne poslove

Radio Brčko

Predsjednik ŽOK „Bimal Jedinstva“ podnio ostavku

Admir Kadrić