RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Stonoteniseri iz sedam bh. gradova na Open turniru osoba s invaliditetom

Izvor: Sportilus

Pod pokroviteljstvom i organizacijom Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, u sarajevskom R Sport Centru, održan je 5. Open turnir u stonom tenisu osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine.

Takmičenje se održalo u pet klasifikacionih grupa od 6-10, za stojeće grupe igrača, te grupe od 1-5 za igrače u kolicima.

Turnir je otvorio Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, a takmičenje  je počelo egzibicionim mečem koji je organiziran između ministra  Osmanovića i  direktora “Ortosara” iz Sarajeva Midhata Kabahije.

Stonoteniseri su došli iz oba bosanskohercegovačka entiteta iz Sarajeva, Zenice, Maglaja, Banje Luke, Žepča, Visokog i Breze.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom FBiH Kasim Cerić izrazio je zahvanost Ministarstvu za boračka pitanja kao i Ministarstvu kulture i sporta FBiH, koji su pomogli ovo takmičenjem svojim sredstvima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija provodi pojačane kontrole zloupotrebe parking prostora za osobe sa invaliditetom

Radio Brčko

Udruženje roditelja i osoba s invaliditetom Brčko: Važno je da zajedno zastupamo ravnopravnost

Radio Brčko

Брчко: БЗК “Препород” спроводи пројекат унапређења положаја особа са инвалидитетом

Vladimir Matijević