RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: БЗК “Препород” спроводи пројекат унапређења положаја особа са инвалидитетом

Бошњачка заједница културе „Препород“ Брчко спроводи пројекат под називом „Увођење одрживог модела заговарања људских права кроз мрежу медија и стручњака оснивањем центра за истраживање, креирање политика и заговарања.“

Координаторица пројекта испред Бошњачке заједнице културе „Препород“ Брчко Енида Мурселовић рекла је да је циљ пројекта унапређење положаја особа са инвалидитетом кроз укључивање у културне и друштвене активности.

Према ријечима Ениде Мурселовић пројектне активности трају од фебруара ове године и почеле су културним догађајима а који су везани за Дан матерњег језика.

„Кроз прву активност обиљежили смо годишњицу рођена брчанског писца Бекима Сејрановића и искористили прилику да одржимо презентацију под називом Приступ информацијама као један од важних предмета за укључивање слијепих у живот заједнице,“ нагласила је Мурселовић.

Она даље каже да су се у првом дијелу предавања заједно са Амном Алиспахић активисткињом из Сарајева која је рођена као слијепа особа и ради у државној службу у свом граду, осврнули на рад и дјело брчанског писца Бекима Сејрановића и његовом активизму кроз књижевна дјела.

Мурселовић је истакла да пројекат траје 5 мјесеци, а финансиран је од стране (British Council) у БиХ и биће завршен изградњом онлине платформе ЦЕРПОМА, која би служила свим грађанима како би лакше дошли до циљева пројекта. Поред тога, носиоци пројекта ће организовати и изложбу фотографија чији би аутори биле и особе са инвалидитетом.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Slovo o Povelji Kulina bana

Admir Kadrić

Stonoteniseri iz sedam bh. gradova na Open turniru osoba s invaliditetom

Radio Brčko

Najavljena prezentacija projekta zapošljavanja osoba s invaliditetom u Zeničko-dobojskom kantonu

Radio Brčko