RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Ambasada BiH u Pakistanu: Pet bh. državljana se nalazi u Afganistanu, obećana im evakuacija

Ambasada Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan zaprimila je do sada telefonskim putem informaciju da se pet bh. državljana nalazi u Afganistanu. Prema informacijama koje su prenesene obećana im je evakuacija od kompanija za koje rade, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Međutim, Ambasada je uspostavila kontakt, te se hitno obratila ambasadama država koje vrše evakuacije iz Kabula kako bi osigurali da dođe do evakuacije bh. državljana.

Kako je preneseno Ambasadi, bh. državljani se nalaze nedaleko od aerodroma u Kabulu, te im za sada nije ugrožena sigurnost.

Također, MVP BiH je otvorio i 24-satnu liniju: 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o bh. državljanima koji se nalaze u kriznoj zoni.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković jučer je Ambasadi BiH u Pakistanu, te nadležnom sektoru MVP-a BiH naložila da poduzmu mjere za pomoć državljanima BiH koji se, eventualno, još uvijek nalaze u Afganistanu.

Prema posljednjim informacijama, situacija u Afganistanu se pogoršava iz dana u dan, te je potrebno hitno djelovati.

Svi bh. državljani mogu kontaktirati i Ambasadu BiH u Pakistanu na sljedeće brojeve telefona +9251 265 40 20 ili na +9251 265 40 18.

Otvoren je i broj +923009856420 preko kojeg se ambasada može kontaktirati putem Viber i Whatsapp aplikacija, te mail adresa: webmaster@bembassy.org, navodi se u saopćenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На Интерполовим црвеним потјерницама 101 држављанин из БиХ

Radio Brčko

UN privremeno zaustavlja aktivnosti u Afganistanu zbog zabrane rada ženama

Radio Brčko

Kovid pravila za putovanje bh. građana na nekoliko turističkih destinacija

Radio Brčko