RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

На Интерполовим црвеним потјерницама 101 држављанин из БиХ

Неколико нових имена из БиХ нашло се у протеклих неколико мјесеци на црвеним потјерницама Интерпола, на чијем сајту су доступни подаци, односно фотографије укупно 101 држављанина БиХ.

На списку су и грађани БиХ за којим годинама трагају правосудне и полицијске агенције у БиХ, али и иностранству.

Однедавно им се придружила и Сандра Кахрић /38/, рођена у Градишци, коју, између псталог, терете за крађу, превару и друга кривична дјела, пишу “Независне новине”.

У тексту се подсјећа да се недавно огласио супруг Кахрићеве који тврди да је њен идентитет украден, те додао да његова породица има велике проблеме због потјернице која је издата.

По захтјеву правосудних органа БиХ, одскора је црвена Интерполова потјерница расписана и за Адисом Велићем /28/ из Велике Кладуше, за којим се, према доступним информацијама, трага због издржавања казне затвора од десет мјесеци због тешког кривничког дјела против безбједности саобраћаја.

Прије неколико мјесеци Интерпол је објавио црвену потјерницу за држављанином БиХ Петром Дабићем /48/, рођеним у Приједору, а који се потражуије због искоришћавања дјеце за порнографију.

На црвеним потјерницма је укупно пет жена из БиХ, међу којима и Слободанка Тошић /34/, бивша мис фотогеничности, која је побјегла након што је правоснажно осуђена на двије и по године затвора због учешћа у криминалној групи Дарка Елеза и саучесништва у покушају убиства Ђорђа Ждрале.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Јавило се 13 држављана БиХ који би жељели да напусте Украјину

Radio Brčko

Швајцарска: У току процес ослобађања држављанина БиХ кога су отели гусари

Radio Brčko

БиХ: Разговарано о могућности увођења “зеленог картона”

Radio Brčko