RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Аустрија од данас поново отвара радње, школе и услужне дјелатности

Аустрија од данас креће са постепеним попуштањем епидемиолошких мјера закључавања, што предвиђа поновно отварање радњи, школа и услужних дјелатности.

Од данас школе поново отварају врата за ђаке, посебно основце који ће имати свакодневну наставу, али ће зато морати и два пута недјељно – понедјељак и сриједу, да се тестирају.

За старије узрасте је предвиђена подјела разреда, као и настава у смјенама.

Пошто ће они ићи у школу само два дана, а остатак ће имати онлајн наставу, за њих је предвиђен један тест недјељно.

Исто тако они ће морати носити маске типа ФФП2.

Часове ће моћи да похађају само ђаци који буду допустили тестирање, док они који то одбијају морају остати на “онлајн настави”.

Такође, од данас поново почињу да раде пружаоци услуга услужних дјелатности, као што су фризери, масери, маникири, педикири, салони љепоте…

Међутим, ко жели да иде код фризера, масера, у салон љепоте, мораће претходно да се тестира и има негативан тест не старији од 48 часова.

За пружаоце услуга услужних дјелатности важи обавезно недјељно тестирање, што важи за запослене у свим областима у којима имају директан контакт са муштеријама.

Када је ријеч о продавницама оне се отварају под строжијим режимом, а он предвиђа обавезно ношење ФФП2 маски, као и ограничење броја купаца према систему да по купцу мора стајати на располагању 20 квадрата.

Омогућено је и отварање музеја, зоолошких вртова, библиотека, у којима ће, као у радњама важити обавеза ношења ФФП2 маски и ограничен број посјетилаца.

Попуштањем мјера укида се и цјелодневни полицијски час, који ће бити на снази од сада у времену од 20.00 до 6.00 часова ујутро.

Истовремено, повећане су и казне за неношење маски и непоштовање дистанце од најмање два метра, које сада износе 90 евра.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЕБРД и ИЛО: Угрожено 250.000 радних мјеста

Radio Brčko

Amerika neće izdavati “kovid pasoše”

Radio Brčko

Produžena blokada u Sidneju i tokom septembra

Radio Brčko