Region

Ситуација са вирусом корона у Црној Гори забрињавајућа, разматра се доношење ригорознијих мјера

Црногорски министар здравља Јелена Боровинић Бојовић изјавила је да је ситуација са вирусом корона у Црној Гори забрињавајућа, те истакла да се разматра и доношење ригорознијих мјера.

Она је навела да су се појавили нови мутагени облици вируса, што значи већи степен заразности, раст броја заражених на дневном нивоу и попуњеност болничких капацитета.

“Ово сада је резултат појаве нових мутагених облика вируса и непоштовања мјера”, рекла је Бојовићева за ТВ “Вијести”.

На питање да ли је требало раније реаговати са рестриктвним мјерама, она ја истакла да се мјере не доносе произвољно.

“Попуњеност болница је 75 одсто, што говори да можемо очекивати већи степен смртности. То је упозоравајући моменат када треба прописати ригорозније мјере, како би се поштедјели болнички капацитети. Није добро када је попуњеност велика, сходно томе разматрамо доношење ригорознијих мјера”, потврдила је Бојовићева.

Према њеним ријечима, ако постоји црвено, односно алармантно поље онда се донесе мјере које штите мјеста и градове на 150 километара радијуса.

“Мјере за општину Тузи биле су прописане и за Бар и Даниловград. Имамо општинске тимове за заштиту и спасавање и са њима смо одржали састанке о теми прописивања мјера. Контроле поштовања мјера су негдје затајиле”, рекла је Бојовићева.

Бојовићева је најавила да је планирано пооштровање контроле мјера у Никшићу, с обзиром на то да је низак ниво њиховог поштовања у предизборној кампањи.

“Грађани ће бити упозоровани, а након тога је врло могуће да ће бити кажњавања, јер је то једини начин да их заштитимо”, поручила је Бојовићева.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button