Svijet

Аустрија: Ревидиран план о обaвезној вакцинацији

Влада Аустрије представила је данас ревидирани план за обавезну вакцинацију, који ће се сада примјењивати за грађане који имају 18 година и више, а не 14 година, што је била оригинална намјера.

Званичници су рекли да ће фазна реализација плана дати људима много прилика да испоштују правила.

У децембру је представљен први нацрт плана, према којем реализација почиње од фебруара, са казнама до 3.600 евра за оне који се не вакцинишу, пренио је АП.
Кључи аспект плана је задржан, а гласање у парламенту се очекује у четвртак, 20. јануара.

Канцелар Карл Нехамер изјавио је да је забринут због могућности да тинејџери буду кажњени, због чега је извршена промјена старосне границе.

Приједлог закона “осмишљен је на начин да одговара флексибилности самог вируса”, рекао је Нехамер новинарима у Бечу.

Власти ће у првој фази од почетка фебруара писати сваком домаћинству да би их обавијестиле о новим правилима. Биће изузете труднице и особе са медицинским изузећем, као и они који су прележали ковид у претходних шест мјесеци.

Од средине марта, полиција ће почети да рутински провјерава вакциналне статусе грађана. Од оних који не буду имали доказ да су вакцинисани биће затражено писменим путем да то учине и биће кажњени новчано износом до 600 евра ако се не имунизују.

Власти ће слати подсјетнике лицима која нису вакцинисана, а ако ни то не буде довољно, биће им достављена информација о заказаном термину за вакцинацију.
Максимална казна од 3.600 евра могућа је уколико лице одбије да плати мању казну и ако се покрене комплетна процедура.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!