RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
MagazinUncategorized

Беч проглашен најбољим на свијету за живот

У годишњем индексу животних услова који је припремила Економист Интелиђенс Јунит(ЕИУ), ођел за истраживање и анализу “Економиста“, а на основу података из 173 града, Беч, главни град Аустрије, задржао је титулу најбољег града за живот.

Према “Економисту“, овогодишња ранг листа десет најприкладнијих градова за живот изгледа овако: Беч (Аустрија), Копенхаген (Данска), Мелбурн (Аустралија), Сиднеј (Аустралија), Венкувер (Канада), Цирих (Швајцарска), Калгари (Канада), Женева (Швајцарска), Торонто (Канада) и Осака (Јапан).

Док су се здравствене услуге побољшале широм свијета, резултати стабилности су се смањили у многим земљама због посљедица ратова.

Критеријуми за живот у свим градовима на листи вратили су се на нивое прије пандемије КОВИД-19.

Рангирање западноевропских градова је пало јер су заостајали за економском трком на азијском тржишту због грађанских немира и штрајкова радника.

Кијев, главни град Украјине, који није уврштен на листу за 2022, ове је године био при дну листе на 165. мјесту због руско-украјинског рата. Москва, која је због рата пала на 96. мјесто 2022. године, задржала је исту позицију.

Док је развој након епидемије уочен у десет градова с најнижом способношћу за живот, ниједан развој није откривен у Дамаску, главном граду Сирије, који се налази на дну листе.

Рангирање је добијено бодовањем стабилности градова, здравствене заштите, културе и животне средине, образовања и инфраструктуре.

Извор: БХРТ/Агенција Анадолија (М.М.)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Beč – Razmatra se mogućnost da poštu dostavljaju putnici u tramvajima

Radio Brčko

Beč – Uspješna operacija robotom na autopilotu

Radio Brčko

Ekološki osvješteni: Sve manje automobila u Beču

Radio Brčko