RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BBI banka donirala sredstva za kupovinu ultrazvuka ambulanti u Potočarima

Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) donirala je 28.266,00 KM za kupovinu ultrazvučnog aparata za ambulantu u Potočarima. Incijativu za otvaranje ambulante kao i kupovinu UVZ aparata pokrenula je domaća nevladina humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-EMMAUS), a BBI banka se rado odazvala ovom pozivu i uključila u akciju kupovine ultrazvuka.

 „Zahvalni smo BBI banci na ovoj donaciji kojom su pomogli kupovinu UVZ aparata za potrebe obavljanja specijalističkih pregleda u našoj novoizgrađenoj ambulanti u Potočarima. Ukupna vrijednost projekta kupovine UVZ aparata sa pratećom opremom je 58.266,00 KM, a BBI banka je sa svojom donacijom finansirala skoro 50 posto ukupne vrijednosti projekta. Ambulanta u kojoj pružamo usluge građanima Srebrenice i okolnih mjesta će moći sada pružiti još kvalitetnije specijalističke preglede. Osim građana i nas u MFS-EMMAUS-u ova donacija je obradovala i ugledne ljekare specijaliste sa UKC-a Tuzla i ljekare članove medicinske asocijacije BIMA, koji kao naši partneri i volonteri besplatno obavljaju sve preglede u ambulanti“, izjavila je Alema Mehić, koordinatorica za razvoj i saradnju MFS – EMMAUS.

 „Ovakvi projekti iziskuju razumijevanje i aktivno uključivanje šire zajednice. Svako iz svoje uloge može pomoći i podići kvalitetu života i liječenja povratnika, stoga smo se mi kao banka prepoznali u ulozi donatora. Kada su nas pozvali iz Emmausa sa ovim zahtjevom rado smo se odazvali i  drago nam je da smo bili u prilici pomoći, te vjerujem da će ovaj aparat biti od velike koristi stanovnicima Potočara i Srebrenice“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI d.d. i pozvao druge institucije u državi da djeluju odgovorno prema najugroženijim kategorijama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH danas stiglo 140.000 doza “astra zeneka” vakcina

Radio Brčko

Brčko: BBI banka upriličila prezentaciju predstojećeg “Sarajevo Business Foruma 2020”

Sandra Živković

Сијарто сутра донира пи-си-ар тестове болницама у БиХ

Radio Brčko