BiH

Бенцун: Међу повријеђенима у нападу у Бечу нема држављана БиХ

Амбасадор БиХ при ОЕБС-у и УН у Бечу Синиша Бенцун рекао је данас Срни да међу 15 повријеђених у терористичком нападу у пријестоници Аустрије нема држављана БиХ.

Бенцун је рекао да у Бечу живи велики број држављана БиХ, али да, на срећу, нема информација да је ико од њих међу повријеђенима.

“Држављани БиХ, као и сви остали, према нашим сазнањима, поштују упутства надлежних институција у Аустрији”, рекао је Бенцун.

Он је навео да су аустријске власти и полиција брзо и ефикасно реаговали након терористичког напада у Бечу.

“Према посљедњим доступним подацима надлежних, четворо људи је мртво, од чега су три цивила и један нападач. Трага се за непознатим бројем нападача, односно, како полиција каже, за најмање још једним”, рекао је Бенцун.

Он је оцијенио да је ситуација у Бечу јутрос била мирна, али да је на улицама града знатно мање људи.

“Власти су замолиле све оне који не морају да излазе, да то не раде барем у центру Беча. Људи се понашају дисциплиновано. Школе су затворене, а јавни превоз ради нормално”, навео је Бенцун.

Он је подсјетио да је Беч, до ових немилих дешавања, важио за оазу мира и релативно мирног живота.

“Сви који живе овдје били су шокирани синоћ јер је перцепција људи била да се такве ствари могу дешавати, на примјер у Паризу и другим центрима, али не и у Бечу”, рекао је Бенцун.

Фото: Twitter.com/Siniša Bencun

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button