BiH

Брчко: Ученици Економске школе освојили грант од 1.000 КМ

Вијеће ученика ЈУ Eкономске школе Брчко пријавило се на јавни позив Омладинске банке и кандидовало пројекат Кутак за ученике. У конкуренцији од педесетак пројеката на државном нивоу освојили су грант у износу од 1. 000 КМ. У реализацију пројекта укључено је тридесетак ученика који су марљиво, одговорно и креативно радили.

Поводом завршетка активности у вези са пројектом организована је мала свечаност 2. 3. 2021. године.

Посебан квалитет овог пројекта видљив је у чињеници да је омогућио развој пројекта у пројекту захваљујући раду и креативности чланова Вијећа ученика, те ученика 3-8 и 3-9 које је мотивисала и водила наставница Историје умјетности и Умјетничког обликовања мр Алмедина Цифрић.

Хвала наставници и ученицима који су уз велики труд уљепшали „Кутак за ученике“, али и остварили свој циљ: да нас поведу путевима историје, умјетности, науке, културе и наведу на размишљање; да поставе  озбиљна питања и траже одговоре!

На различите начине смо реаговали на слику која се рађала пред нама. Вјероватно је да би свако од нас имао дугачији избор цитата, ликова, грађевина  или представљених симбола. Ученици и наставница су ишли за својим идејом доказујући, по ко зна који пут, да је за креативност потребна храброст, те да умјетност, слобода и креативност воде промјенама на боље.

Честитке ученицима и координатору Вијећа ученика и овог пројекта Минелу Мујкановићу, као и свима који су подржали реализацију пројекта.

Надамо се да ће пандемија, сва ограничења, забране и наредбе брзо бити прошлост и да ће наши ученици ускоро уживати у свом кутку који је намијењен опуштању и дружењу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button