BiH

Formirana regionalna mreža omladinskih medija zapadnog Balkana

Deset omladinskih medija iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na Brave New Media Forumu formiralo je regionalnu mrežu medija za mlade “Young Media Network”.

Omladinski mediji u regiji zapadnog Balkana udružili su se radi osnaživanja postojećih i poticanja stvaranja novih medija za mlade, priopćeno je iz mreže “Young Media Network”.

Navodi se kako uz pomoć ove regionalne mreže mladi nastoje poboljšati položaj i vidljivost na prostoru zapadnog Balkana.

Svojim aktivnostima mladi novinari žele, kako kažu, brisati granice i povezivati mlade ljude iz regije, zalagati se za promociju medijskih sadržaja za mlade, širenje medijske pismenosti, kao i profesionalno i istinito informiranje.

Omladinski mediji u okviru mreže će imati priliku organizirati zajedničke edukacije, međusobnu suradnju i razmjenu sadržaja, zagovaranje pred državnim organima, zajednički nastup pred donatorima i zajedničke marketinške aktivnosti.

Regionalnu mrežu omladinskih medija “Young Media Network” osnovali su “Youthvibes” iz Niša, “Glas Podrinja doo” iz Šapca, “Izazov plus/portal Krug” iz Kraljeva, Javna medijska ustanova “Radio-televizija Vojvodine”, Novi Sad, “Omladina Jazas” Novi Sad, Omladinske novine “Clik, clik, boom”,  Novi Sad,  “Radio Active”,  Zenica, BiH, Omladinska novinska asocijacija u BIH/ Omladinski magazin “Karike”,  Sarajevo, BiH, Centar za promociju zdravih stilova života – “centar E8”, “Zoomer” Beograd, Radio i Televizija Crne Gore, Podgorica, NVO Omladinski servis – portal “Makanje”, Podgorica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!