RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Komšić: Potrebno unapređenje uloge žena u BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je ženama u BiH 8. mart i ukazao na potrebu unapređenja njihove uloge, obezbjeđivanjem više pozicija na kojima će moći da donose značajne odluke.

“Svim ženama u BiH i širom svijeta čestitam 8. mart, uz želju da su uvijek okružene svojim najmilijim, ljubavlju i poštovanjem”, rekao je Komšić.

Komšić je istakao da ima primjera žena koje značajno doprinose društvenim sferama u BiH kao što su politika, obrazovanje, ekonomija i Oružane snage, ali da je još niska njihova zastupljenost na rukovodećim pozicijama, zbog čega treba intenzivnije raditi na rodnoj ravnopravnosti, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Izvor: SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Svjetskog dana Roma

Radio Brčko

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Nove godine

Radio Brčko

Brčko: Čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine povodom Svjetskog dana Crvenog križa

Radio Brčko