RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Odbačena žalba na odluku CIK-a: Glasačke listiće će štampati firma iz Sarajeva

Predsjedavajuća Ureda za razmatranje žalbi BiH Željka Klobučar je za Klix.ba kazala da su na današnjoj sjednici donijeli zaključak kojim žalbu grupe ponuđača odbacuju jer je izjavljena od neovlaštene osobe.

“Riječ je o tome da je jedan član grupe ponuđača, lider grupe, dao punomoć jednom advokatu iz Banje Luke da izjavi žalbu, ali pri tome nije imao saglasnost ostalih članova, niti je to tako uređeno njihovim međusobnim ugovorom”, kazala je

Navodi da je Ured za razmatranje žalbi BiH na današnjoj sjednici u najkraćem mogućem roku od četiri dana, nakon što je zaprimio dokaz od žalitelja da je uplatio naknadu za pokretanje žalbenog postupka, rješavao žalbu grupe ponuđača.

“Ured nije rješavao u meritumu žalbene navode budući da se nisu stvorile potrebne pretpostavke. Žalba je izjavila neovlaštena osoba. Mi smo donijeli samo zaključak kojim se žalba odbacuje upravo iz tog razloga”, kazala je Klobučar.

Prema njenim riječima, Centralna izborna komisija BiH je propustila da to utvrdi kada je primilla žalbu, jer ona kao prvostepeno tijelo ima obavezu da utvrdi da li je žalba dopuštena, da li je izjavljena od ovlaštene osobe i da li je pravovremena.

“Ugovorno tijelo, odnosno Centralna izborna komisija to nije učinila. Učinili smo to mi. Izgubili smo nekoliko dana. Naš zaključak je konačan i izvršan. Postupak se može dalje nastaviti”, rekla je Klobučar za Klix.ba.

Napominje da ne postoji mogućnost žalbe i da jedino postoji mogućnost da žalitelj izjavi tužbu sudu što ne odlaže izvršenje zaključka Ureda za razmatranje žalbi BiH, osim u rijetkim situacijama kada su žalitelji tužili njihova rješenja.

“Sud nikada nije dopustio odgodu rješenja našeg akta”, zaključila je Željka Klobučar.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Избори у БиХ: Данас почиње штампање гласачких листића

Radio Brčko

U Bosni i Hercegovini danas Opšti izbori

Radio Brčko

Odbijen upis za glasanje izvan BiH za 27 hiljada birača

Radio Brčko