Brčko

Brčko: Povodom Međunarodnog dana mladih promovisana Evropska omladinska kartica

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obilježava 12. augusta, PRONI Centar za omladinski razvoj danas  je u Brčkom predstavio programa Evropske Omladinske Kartice u BiH, najboljeg Evropskog
programa za mlade.

“Cilj današnje promocije je bio da se mladi u Brčko distriktu upoznaju sa programom Evropske Omladinske  kartice, benefitima za korisnike kartice, načinom na koji mogu postati njeni korisnici, te paketima na osnovu kojih se može uspostavit saradnja”, istakao je Harun Šabanović menadžer Omladinskih klubova u Proniju.

Harun Šabanović

Evropska Omladinska Kartica obezbjeđuje preko 70 hiljada popusta na putovanja, kulturu, smještaj, obrazovanje, usluge i proizvode u 37 zemalja širom Evrope za preko 7 miliona korisnika. Osim toga, u svakoj zemlji postoji na stotine programa i prilika za volontiranje, učenje, zapošljavanje i poduzetništvo tokom putovanja.

Do sada je u BiH podijeljeno 500 kartica koja će do kraja godine biti besplatna za mlade iz BiH od 15-30 godina i dostupna putem mobilne aplikacije. Kartica se može rezervisati na web stranici: www.omladinskakartica.ba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button