RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Plesni par iz Brčkog, Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, pobjednici Državnog prvenstva BiH u sportskim plesovima

Pobjednici međunarodnog „Brčko Gala Night 2020“ turnira u latinoameričkim plesovima su članovi Plesnog kluba „Best“ iz Beograda, Danilo Fatić i Nina Mosić, dok su pobjednici ovog renomiranog brčanskog turnira u standardnim plesovima, članovi Plesnog kluba „Academia“ iz Zagreba, Lovro Peraković i Hana Grahovac.

U okviru „Brčko Gala Night 2020“ plesnog turnira, sinoć je održano i Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u sportskim latino-američkim i standardnim plesovima na kojem je, u kategoriji amatera, pobijedio plesno-sportski par iz Plesnog kluba „Mambo“ Brčko, Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić.

Ovom titulom su Suvajac i Cvijetićeva stekli pravo da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Na prošlogodišnjem takmičenju je Brčko predstavljao plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus koji su ponijeli titulu državnih prvaka BiH u kategoriji odraslih.

U Brčkom je juče učestvovalo 12 klubova iz četiri dražave, a tokom cijelog dana se, u različitim kategorijama, takmičilo oko 200 učesnika.

Tokom manifestacije su ispoštovane sve mjere bezbjednosti u skladu sa preporukama Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta, te iako u drugačijim uslovima, turnir je, ističu organizatori i domaćini iz Plesnog kluba „Mambo“, imao svoju čar i posebnost.

Turnir „Brčko Gala Night 2020“ je održan uz podršku Vlade Brčko distrikta.

Nakon spuštanja zavjese na ovogodišnje takmičenje, domaćini poručuju učesnicima i publici da ih srdačno očekuju ponovo u martu 2021. godine na petom izdanju plesnog turnira u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Večeras od 18 časova državno prvenstvo BiH u latino-američkim plesovima

Radio Brčko

Plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus – državni prvaci BiH

Sanita Jerković Ibrahimović

Članovi SPK „Mambo Brčko“ novi državni prvaci BiH

Radio Brčko