RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Porezna uprava FBiH – U jučerašnjoj kontroli poreznih obveznika izrečene kazne od 86.000 KM

Prilikom 74 jučerašnje inspekcijske kontrole obveznika u raznim uslužnim djelatnostima, u 30 slučajeva su izrečene kazne od ukupno 86.000 KM te je zapečaćeno šest objekata.

Otkriveni su deset neprijavljenih radnika, 18 obveznika bez evidentiranog prometa putem fiskalnog uređaja, jedan obveznik bez fiskaliziranog uređaja i dva objekta bez odobrenja za rad. Kontrole su izvršene na području Mostara, Stoca, Čitluka, Konjica, Prozora te sarajevskih općina Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža i Hadžići.

Inspektori su provjeravali da li porezni obveznici poštuju Zakon o fiskalnim sistemima i zapošljavanju radnika na crno.

Kontrola i sprečavanje sive ekonomije bit će nastavljeni.

Porezna uprava FBiH poziva obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da poslovanje usklade sa zakonima kako bi izbjegli sankcije i nepotrebne troškove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Od danas u FBiH jeftinije testiranje na koronavirus

Radio Brčko

Fadil Novalić i Vlada Federacije ponudili pomoć Njemačkoj nakon poplava

Radio Brčko

Брчко дистрикту 3,55 одсто средстава са јединственог рачуна

Radio Brčko