RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Pravna i fizička lica iz BiH uplatila 747.625,92 KM za borbu protiv kovida

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojio je Izvještaj Ministarstva sigurnosti o realizaciji Odluke o raspodjeli finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv COVID-19, uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine.

Pozivu Bosne i Hercegovine za traženje međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje odazvala su se pravna i fizička lica iz BiH, koja su na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH uplatila ukupno 747.625,92 KM.

Od toga je Federaciji BiH dodijeljeno 459.789,93 KM, Republici Srpskoj 280.359,72 KM, a Brčko distriktu BiH 7.476,26 KM.

Raspodjela je izvršena u skladu sa Odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Američka agencija za hranu i lijekove odobrila upotrebu krvne plazme za liječenje Covida-19

Radio Brčko

Kina patentirala prvu potencijalnu vakcinu protiv kovida 19

Radio Brčko

Brčko: Dva nova slučaja zaraze korona virusom

Дејана Крстић