RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Република Српска: Поново дозволјене посјете пацијентима

У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске од данас ће бити дозвољене посјете хоспитализованим пацијентима, а одлука је донесена усљед побољшања епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Из ове установе саопштено је да су посјете дозвољене сваки радни дан од 16.00 до 17.00 часова, а суботом, недјељом и у дане државних празника од 10.00 до 12.00 часова.

У УКЦ-у наглашавају да пацијента може посјетити само једна особа.

Особе са било каквим респираторним симптомима не смију бити у посјети пацијентима, а на улазима у зграду УКЦ-а радник обезбјеђења контролисаће кориштење заштитне маске за лице.

Приликом доласка у клинику или одјељење, медицинска сестра или техничар ће на улазу узети податке од посјетиоца, односно попуниће образац који садржи име и презиме пацијента, име и презиме посјетиоца, те контакт телефон посјетиоца за случај појаве инфекције.

Такође, медицинска сестра/техничар вршиће надзор над провођењем препоручених мјера превенције инфекција, односно на улазу у болесничку собу потребно је да посјета дезинфикује руке и да се правилно користи заштитна маска.

Сваки посјетилац, као и пацијент, цијело вријеме посјете носиће заштитну маску преко носа и уста.

У Клиници за инфективне болести и Клиници за дјечије болести посјете ће се организовати преко терасе, као и раније, изузев на етажама гдје су смјештени пацијенти позитивни или суспектни на ковид.

Имунокомпромитованим пацијентима /онколошки, хематолошки, интензивне његе, инфективно одјељење на локацији Хирургија/ посјете ће се организовати у договору са начелником клинике или шефом одјељења, уз обавезно поштовање противепидемијских мјера.

У Клиници за гинекологију и акушерство, у новорођеначким одјељењима није био дозвољен улазак вањским посјетиоцима ни раније, тако да ће се наставити с том праксом, а у Одјељењима бабињара, на трећем и четвртом спрату, обављаће се кратке посјете на улазима у одјељења, уз наведене обавезне мјере превенције.

Посјете ће се ограничити по 15 минута за сваког пацијента, а у вишекреветним собама по 10 минута.

Уколико један пацијент има више посјетилаца, посјета ће бити организована појединачно по 10 минута.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Сагласност за заједничке социо – економске реформе Српске и Федерације БиХ

Radio Brčko

У Републици Српској данас почиње вакцинација

Radio Brčko

RS: Pad BDP-a neće biti katastrofalan

Radio Brčko