RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Sjednica Savjeta ministara zakazana za sutra, na dnevnom redu izgradnja gasovoda

Savjet ministara sutra će na sjednici u Sarajevu razmatrati nacrte osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije” i između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske”.

Predlagač nacrta je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, koje je predložilo da na dnevnom redu bude i nacrt osnova za pristupanje BiH Zajedničkom protokolu o primjeni Bečke konvencije i Pariske konvencije.

Na prijedlog Ministarstva finansija u Savjetu ministara, na dnevnom redu je i iformacija o aktivnostima na usvajanju zakona o budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za iduću godinu i nemogućnosti primjene Zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama, te odluka o ličnim primanjima koje je donio Savjet ministara.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Ministri bi trebali da razmataraju i nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenju upravnih postupaka za procjenu uticaja na okolinu, izdavanju lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za projekt “Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – ušće Drine i Save”.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o imenovanju predstavnika BiH u sistem Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o graničnim prelazima, Sporazuma o pograničnom prometu i Sporazuma o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, te prijedlozi odluka o izmjeni odluke o imenovanju članova Upravnog odbora Agencije za bezbjednost hrane BiH, te o izmjenama odluke o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara predložilo je da na dnevnom redu sutrašnje sjednice bude i informacija o preduzetim mjerama za poboljšanje uslova spoljnotrgovinskog poslovanja i zaštite domaće proizvodnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Sjednica je zakazana za 12.00 časova, objavljeno je na internet stranici Savjeta ministara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Засједање владе прекинуто код разматрања критеријума за стамбено збрињавање

Radio Brčko

Radončić: Vlast na nivou BiH mora biti formirana što prije

Radio Brčko

Донесена одлука о именованју Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара

Radio Brčko