RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

ЦИК: За гласање изван БиХ до сада се пријавило 11.807 особа

Разматрајући Извјештај о извршеним провјерама пријава за овјеру коалиција, Централна изборна комисија БиХ је на 28. сједници почела процес овјере коалиција за учешће на предстојећим Опћим изборима 2022. заказаним за недјељу, 2. октобра.
Од укупно 38 коалиција колико је поднијело пријаву за овјеру, Централна изборна комисија БиХ је овјерила 36 а двије коалиције ће бити обавјештене да у року од два дана од дана пријема обавијести, отклоне недостатке. Рок за отклањање недостатака истиче у понедјељак, 20. јуна у 16 сати.

Како је саопћено из ЦИК-а БиХ, на основу Извјештаја о извршеној ревизији финансијских извјештаја политичких субјеката за 2019. годину и налаза ревизије, Централна изборна комисија БиХ је због кршења одредби Закона о финансирању политичких странака изрекла новчане казне 51 политичкој странци у укупном износу од 336.300 КМ.

Прилком одређивања висине новчане казне, Централна изборна комисија БиХ је цијенила финансијско стање политичке странке, олакшавајуће и отежавајуће околности.

На истој сједници Централна изборна комисија БиХ је примила к знању Информацију о поступку пријема и обраде пријава за гласање изван Босне и Херцеговине за период 4. 5. до 15. 6. 2022. године путем портала е-Избори. Досад је налог отворила 21.471 особа, од чега је унос података завршило 11.807 особа и у току је њихова обрада. Пријаве бирача за гласање изван БиХ се подносе до 19. јула, наводи се у саопћењу ЦИК-а.

Извор: Вијести

Фото: Фена

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

CIK BiH izradio video spotove uoči Lokalnih izbora

Radio Brčko

CIK BiH – Stupili na snagu podzakonski akti iz oblasti finansiranja političkih stranaka

Radio Brčko

ЦИК БиХ: Тужилаштво дистрикта бриљантан примјер на спречавању изборних манипулација

Миљана Ђурђевић