RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U BiH blokirano više od 98.000 računa poslovnih subjekata

U BiH je na kraju lipnja bilo blokirano 98.330 računa poslovnih subjekata, što je za 127 blokiranih računa više u odnosu na kraj svibnja.

Centralna banka objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH prema kojima 53.535 firmi ima blokiran bar jedan račun, što je za 120 firmi više u odnosu na svibanj.

U ovom mjesečnom izvješću o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke, koji sadrži 3.949 stranicu, kao i ranije, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su općine, privredna poduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruge, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem svibnja, bila su blokirana 98.203 računa poslovnih subjekata, dok je 53.415 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH blokirano 93.630 računa poslovnih subjekata

Radio Brčko

Od siječnja sljedeće godine elektronička registracija poslovnih subjekata u Brčkom

Radio Brčko

Centralna banka blokirala 99.433 računa poslovnih subjekata

Radio Brčko