RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Sarajevu danas otvoren prvi Servis centar za poreske obveznike

U Sarajevu je danas otvoren prvi Servis centar za poreske obveznike i opremljen je modernom informatičkom opremom.

Oprema je donirana u okviru projekta zajedničke saradnje Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ i Poreske uprave Švedske, finansiranom od Švedske razvojne agencije Sida, saopšteno je iz UIO.

Protokol o donaciji vrijednoj 40.000 KM potpisali su predstavnici Poreske uprave Švedske, Ambasade Švedske u BiH, te Regionalnog centra UIO u Sarajevu.

Servis centri će uskoro biti otvoreni i u regionalnim centrima Banjaluka, Mostar i Tuzla.

“Ovi centri su namijenjeni svim obveznicima indirektnih poreza koji će lično moći dobiti informacije iz oblasti indirektnih poreza, te uputstva i pojašnjenja za bilo koji problem u vezi sa primjenom propisa iz oblasti indirektnog oporezivanja u BiH”, pojašnjavaju u UIO.

Naglašava se da će i svi ostali obveznici u BiH će moći dobiti osnovne informacije o obavezi registracije i ulaska u sistem PDV-a u BiH, kao i na koji način se podnose zahtjevi za ulazak u sistem PDV-a, te koje su sve obaveze i prava poreskih obveznika.

Foto: https://www.akta.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sinoć na Susretima u Brčkom predstava “Schindlerov lift”, večeras Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa komadom“Sedam strahova“

Suvad Alagić

Izetbegović: Važno je da prevagnu one stranke koje mogu da povuku zemlju naprijed

Radio Brčko

Prvi ovogodišnji “Sajam malih porodičnih firmi” od 13. do 16. marta u Sarajevu

Radio Brčko