RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Velikoj Britaniji bi oko 175.000 radnika moglo da ostane bez posla

Zbog povećanja kupovine preko interneta i porasta divova poput Amazona, u Velikoj Britaniji bi oko 175.000 radnika moglo bi da ostane bez posla. Takođe, moglo bi da se zatvori oko 23.000 prodavnica.

Kako se navodi u godišnjem izveštaju savjetnika za nekretnine Altus grupe, ova kriza bi pored poznatih robnih kuća, mogla da zahvati i male nezavisne trgovine, piše britanski Gardijan.

Kako se navodi, brojke ukazuju da će ova godina biti još gora od 2018., kada je zatvoreno skoro 20.000 trgovina i ugašeno oko 150.000 radnih mjesta.

Autori izveštaja predviđaju da će se zbog “seizmičkog pomaka” u kupovnim navikama u Britaniji, ukupna vrijednost imovine u maloprodaji ove godine smanjiti za 15,9 odsto.

Da je 2018. godina bila loša za poznate britanske trgovačke lance, pokazuje i propast “Hause of Frejzer”, “Evans Sajkls”, “Meplajna” i “Paundvorlda”, dok zatvaranje dijela svojih radnji za ovu godinu najavljuje i “Marks i Spenser”.

Izveštaj Altus grupe pokazao je da 62 odsto velikih vlasnika i investitora u Velikoj Britaniji smatra da su Amazon i drugi online igrači poremetili tržište nekretnina, a najavljuje se i da će 2019. godina biti teška za britanske trgovce.

Izvor: www.srpskacafe.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Amazon se ponudio da plati školovanje za 750.000 svojih uposlenika u SAD-u

Велика Британија укида ограничења везана за ковид 19

Radio Brčko

Velika Britanija – Treća doza vakcina za starije od 50 godina 

Radio Brčko