RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Udruženje Pomozi.ba otvorilo humanitarni bazar za najugroženije građane BiH

Udruženje Pomozi.ba danas u Sarajevu organizuje humanitarni bazar na kojem će sva prikupljena sredstva biti usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima BiH odnosno korisnicima projekta „Obrok za sve“.

– Na bazaru se mogu kupiti zanimljive stvari, od odjeće, obuće do opreme za bebe, namještaj i slično. To su sve stvari koje smo dobili kao donaciju. Radi se o polovnim i novim stvarima i zaista su veoma povoljne i prihvatljive za svačiji džep – izjavila je Feni glasnogovornica Udruženja Maja Arslanagić Hrbat.

Također, na bazaru su izloženi cekeri, prekrivači i jastučići koji su nastali u šivaonici „Dobrota na kvadrat“.

– To su sve ručno rađene stvari koje smo radili uz pomoć naših volontera. To ima višestruku korist jer smo odlučili da tekstilu koji bi inače bio odbačen da mu damo novi život. Dakle, neko će nositi sve te cekere i koristiti jastučiće i druge zanimljive stvari, a zauzvrat će pomoći nekome kome je pomoć zaista potrebna – kazala je Arslanagić Hrbat.

Svi zainteresovani građani danas do 17 sati mogu posjetiti humanitarni bazar koji se održava u prostorijama Udruženja Pomozi.ba na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br.8.

„Obrok za sve“ je stalni projekt Udruženja Pomozi.ba u sklopu kojeg se dnevno podijeli više od 1.000 obroka sugrađanima koji sebi ne mogu priuštiti jelo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počela velika “Prosvjetina” humanitarna akcija za djecu Kosova i Metohije

Radio Brčko

Брчко: Ученици фризери у акцији за “Зимску новогодишњу чаролију”

Миљана Ђурђевић

Brčko: Učenici pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć migrantima u Tuzli

Sandra Živković