RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Za oporavak poljoprivredno-prehrambenog sektora od posljedica pandemije 3,7 miliona KM

Od prijavljene 93 kompanije u BiH njih 29 ispunilo je kriterijume i od EU dobilo bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 3,7 miliona KM, za ublažavanje negativnog uticaja pandemije virusa korona na poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Ukupna vrijednost 29 prijavljenih investicija iznosi 5,7 miliona KM, a podržane su sa 3,7 miliona KM u okviru dva projekta EU /EU4Business i EU4Agri/, saopšteno je iz UNDP-a.

Kroz jedana projekat podržano je 15 investicija sa 1,9 miliona KM, dok je kroz drugi podržano još 14 investicija sa 1,8 miliona KM.

U saopštenju se navodi da je objavljena i preliminarna rang lista, te da podnosioci prijava mogu uložiti prigovor do četvrtka, 13. avgusta do 17.00 časova.

Prigovori moraju biti dostavljeni u zatvorenoj koverti na adresu Razvojni program UNDP u BiH, Projekat /EU4Business i EU4Agri/, Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Amnesty International”: EU je suučesnik u policijskom nasilju nad migrantima

Radio Brčko

Возачи у БиХ скупље плаћају гориво него становници најбогатије државе у Европи

Radio Brčko

Šefovi diplomatija zemalja EU danas razmatraju sankcije Turskoj

Radio Brčko