RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta realizuje novi projekat

Udruženje “Dijabetičari Brčko” započelo je sa realizacijom projekta pod nazivom “Ne boli, ali može da razori” u sklopu kojeg će se u narednom periodu održati edukativna predavanja u 10 mjesnih zajednica na području Distrikta, te će za sve učesnike na radionicama biti omogućeno besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska i stopala.

“Imajući u vidu da je dijabetes bolest koja je u porastu te da oko 50 posto građana i ne zna da ima dijabetes rana prevencija je jedan od najvažnijih segmenata zbog čega smo se i odlučili za implementaciju ovog projekta“, rekao je Đorđe Vuković, predsjednik udruženja „Dijabetičari Brčko“.

Pored predavanja u mjesnim zajednicama edukativne radionice će se održati u prostorijama udruženja za sve članove i za ostale zainteresovane građane, a predavači na ovim radionicama će biti polaznici akademije udruženja koja se nedavno održala. Također, održat će se i jedno veliko predavanja za nastavno i nenastavno osoblje zaposleno u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu, te će po završetku predavanja prosvjetnim radnicima biti uručeni priručnici koji će sadržavati upute tokom rada sa djecom koja imaju dijabetes.

Sve mjesne zajednice koje žele učestvovati u projektu “Ne boli, ali može da razori” mogu se javiti brčanskom udruženju Dijabetičara putem društvenih mreža ili u prostorijama ovog udruženja dobiti više informacija, a realizaciju projekta je podržala Vlada Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Udruženje dijabetičara Brčko organizira akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi

Sandra Živković

Dijabetičari zahvalni za novi lijek na esencijalnoj listi, nadaju se i povećanju količine trakica

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: Реализован едукативно-рекреативни камп за дјецу обољелу од дијабетеса

Миљана Ђурђевић