Brčko

Brčko: U Udruženju dijabetičara održano edukativno predavanje “Dijabetes i Ramazan”

Danas je u prostorijama Udruženja dijabetičara održano edukativno predavanje pod nazivom “Dijabetes i Ramazan” za članove udruženja.

Širim svijeta raste broj oboljelih od dijabetesa zajedno sa brojem muslimana koji poste, pa se stvorila potreba za ovakvom vrstom edukacije.

Na predavanju se govorilo o:

– Povezanošću dijabetesa i ramazana

– Procjeni rizika kod osoba sa dijabetesom tokom ramazana

– Predramazanskoj edukaciji i ramazanskom planu ishrane

-Liječenju dijabetesa tokom ramazana

Predstavljena su brojna istraživanja i iskustva osoba širom svijeta koja su postila, a žive sa dijabetesom.

Poruka sa današnjeg predavanja je da je bitno da oni koji ne poste zbog svog zdravstvenog stanja shvate da su zaista jednako nagrađeni kao i oni koji poste i ne bi trebali osjećati krivicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button