RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Srednjoškolci obilježili Svjetsku sedmicu novca

Global Money Week (GMW), Svjetska sedmica novca, obilježava se diljem svijeta na inicijativu Međunarodnog pokreta za financijsku edukaciju djece i omladine (Child and Youth Finance International).

Cilj ove inicijative jeste podstaknuti kako mlade, tako i djecu, na edukaciju o novcu, sticanju istoga, kao i štednji. Jedan od ciljeva jeste i razvoj vještina u oblasti poduzetništva, mogućnosti kreiranju poslova i sl. 

U periodu od 25.-31. marta ove godine, koliko i traje Global Money Week, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni u Hercegovini, tačnije Lokalni tim Brčko, kroz svoj doprinos je obilježio ovu sedmicu.

Jedna od prvih aktivnosti bila je prodaja kolača na Trgu mladih putem koje su članovi Lokalnog tima uspjeli samostalno prikupiti novac i ukazati na važnost koju on donosi.

Pored toga, uspjeli su da mališane iz Omladinskog centra, kroz radionicu, pobliže upoznaju sa pojmom novca, njegovom sticanju, i to sve kroz zabavu.

Organizovanjem večeri filma, takođe su obilježili ovogodišnji GMW, a tu je i buvljak za kojeg su članovi tima sami pripremali “hand made” stvarčice.

Uspjeli su realizovati i “Lov na nagradu”, poznatije kao “Lov na blago”, čime su ekipe imale za zadatak da kroz zanimljiva pitanja, zagonetke pobliže upoznaju znamenitosti svoga grada i na taj način uspiju doći do nagrade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: ”Vermont” obilježava Svjetski dan socijalne pravde

Radio Brčko

Brčko: Obilježen međunarodni mjesec svijesti o celijakiji

Suvad Alagić

Brčko: Sa Trga mladih u znak podrške osobama sa autizmom pušteni plavi baloni

Sanita Jerković Ibrahimović