RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za članove Organizacionog odbora 19. Međunarodnog Bajramskog turnira

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je primio članove Organizacionog odbora 19. Međunarodnog Bajramskog turnira u malom fudbalu kojipočinje u nedjelju 26. decembra 2021.godine i trajat će do 5. januara 2022.godine.

Kako su kazali prisutni članovi, na turniru će učestvovati sve kategorije, od pjetlića do veterana, a ono što je novina ovogodišnjeg turnira jeste organizovanje takmičenja u konkurenciji djevojaka, pod nazivom Memorijal Dževad Bekić Džeko”.

Podsjetili su da je Dževad Bekić Džeko bio najistaknuti trener i selektor ženske reprezentacije Bosne iHercegovine, kao i predsjednik Organizacinog odbora 1. Međunarodnog Bajramskog turnira koji se održao u 2004. godini, te da će se na taj način dati mali doprinos za njegovu veliku posvećenost ovom sportu.

Također su obezbijeđene novčane nagrade za najuspješnije ekipe, kao i pehari, zahvalnice i nagrade za najbolje pojedince.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da će dati svoj doprinos u realizaciji ovog turnira, jer se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu kojim se različite generacije, posebno učenici osnovnih i srednjih škola, podstiču na bavljenje sportom, te će svečano otvoriti turnir 26. decembra u 17.00 sati, u sali JU” Ekonomska škola” Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Kadrić uručio humanitarnu pomoć i novogodišnje paketiće ugroženoj djeci i osjetljivim kategorijama stanovništva

Radio Brčko

Brčko: Danas završnica XIX međunarodnog Bajramskog turniru u malom nogometu

Radio Brčko

Brčko: Održana konferencija gradonačelnika Eseda Kadrića povodom 100 dana rada Vlade

Radio Brčko