BrčkoSport

Atletski klub „CROSS“ Brčko: Omar Džanić prvak države

Atletski klub „Cross“ iz Brčkog koristi svako organizirano takmičenje u disciplinama u atletici Kraljici sportova. Klupski rad je usmjeren sa mladim koji postižu pažnje vrijedne rezultate.

Ove godine su nastupili u Zenici na dvoranskom atletskom prvenstvu BiH i u Sarajevu na otvorenom državnom atletskom prvenstvu. Trener Davor Todorović posebno ističe suradnju sa roditeljima mladih takmičara bez čega bi bili upitni nastupi protkani dobrim rezultatima.

Omar Džanić

“Na Državnom atletskom prvenstvu BiH održanom u Sarajevu imali smo nastupe Denisa Ajdić na kratkom sprintu 100 m i dugom sprintu 400 m, Tarika Fazlović na 1.500 m, Armina Tabaković na 5.000 m i Omar Džanić u skoku u dalj i sprint 100 m. Naš cilj su ekipna takmičenja i pred nama je naporna sezona.

Sa zlatnom medaljom i titulom prvaka države u skoku u dalj se vratio Omar Džanić.

„Ugodno i sretno sam se osjećao na postolju broj jedan. Izborio sam titulu prvaka države sa prvim skokom od 6,11m, a zatim sam poletio do 6,29 m. Ovim rezultatom sam objedinio i titulu prvaka na Dvoranskom državnom prvenstvu osvojenu nedavno u Zenici. U konkurenciji sam imao 11 protivnika. Okušao sam se i u sprintu na 100 m gdje sam oborio svoj rekord sa 11,43. Do sada imam sedam medalja u vitrinama, a nadam se da će ih biti još“, ovako komentira svoj i klupski uspjeh Omar Džanić.

Ispratiti ćemo atletičare „Crossa“ na Ekipno prvenstvo BiH za djevojčice i dječake koje će biti u nedjelju na atletskim borilištima AK „Sloboda-Tehnograd“ u Tuzli.

Slike AK „Cross“ i Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button